Skip to main content

Τσίπρας: Πιο στενή συνεργασία με την Κίνα

Η κυβέρνηση θα στηρίξει και θα ενδυναμώσει τις κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Λαϊκή

Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα τις στηρίξει και θα τις ενδυναμώσει. «Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας του ελληνικού κράτους με κινέζικους φορείς» τόνισε.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα κύρια πύλη εισόδου των προϊόντων της Κίνας στην Ευρώπη. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών ειδικά στους τομείς των μεταφορών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού. «Οι σχέσεις μας δεν μπορούν να αναπτυχθούν ολοκληρωμένα αν δεν ενισχυθούν οι πολιτιστικοί δεσμοί» είπε χαρακτηριστικά. «Δύο λαοί με αξιοπρέπεια και αγώνες δύο χώρες που μπορούν να συνδέσουν τη διαδρομή τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεθηκε στον αγώνα που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός «για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα».

Τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνόδευαν ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, υποδέχθηκε ο ναύαρχος Τσανγκ Τσουανσού στη φρεγάτα Changbai Shan 989.

ZENITH