Skip to main content

Τσίπρας σε Ντάισελμπλουμ: Δεν θα ζήσουμε με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός επανέλαβε στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός επανέλαβε στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως βούληση της κυβέρνησης είναι η παρουσίαση ενός σχεδίου «αλλαγής πορείας χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών».

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσουν «οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις» και σημείωσε: «Σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε χρόνο και δημοσιονομικά περιθώρια καθώς και τη στήριξη του κ. Ντάισλεμπλουμ «για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος». Άγνωστο πάντως παραμένει μέχρι στιγμής τι απάντησε ο κ. Ντάισελμπλουμ στον Έλληνα πρωθυπουργό και τη στάση που κράτησε. 

ZENITH