Skip to main content

Τσίπρας: Στο περιθώριο ο φόβος, αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρή εντολή και μια πρώτη ευκαιρία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην Ομόνοια. Άσκησε κριτική στον Αντ. Σαμαρά για την στάση του απέναντι στην απόφαση της ΕΚΤ.

Καθαρή εντολή και μια πρώτη ευκαιρία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια.

«Ζητάμε καθαρή εντολή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη» δήλωσε, λέγοντας πως αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Και  ζητάμε αυτή την ευκαιρία καθαρή για να έχουμε τη δύναμη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και στους αυτουργούς των μνημονίων» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα στο εκλογικό σώμα καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι πρότινος. «Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη» υπογράμμισε. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το δίλλημα: «Αυτή τη Κυριακή εσείς αποφασίζετε αν θέλετε τη συνέχεια των μνημονίων ή το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Καταφέρθηκε κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας πως επιλέγει το φόβο και τον διχασμό. «Το δικό μας όπλο είναι η ομόνοια, ο διχασμός είναι το όπλο των δυνάμεων που κυβέρνησαν τον τόπο εξοντώνοντάς τον».

«Ο κύριος Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα …Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κρατηθούν στην εξουσία.  Με μια διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου» είπε και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα του διχασμού.

Αυτοί με το φόβο, εμείς με τα επιχειρήματα. Αυτοί με λόγο διχαστικό, εμείς με λόγο ενωτικό, πατριωτικό προσπαθούμε να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε έναν αγώνα κοινό και δίκαιο. Βάλτε στο περιθώριο τον φόβο, δώστε αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ», διακήρξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά ότι κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια με το φόβο και εκτίμησε ότι τον Φεβρουάριο, όπως είπε, η Ν.Δ. θα αναζητεί νέο αρχηγό.

«Τους ευχόμαστε το καλύτερο, γιατί την επόμενη ημέρα, επιθυμούμε να έχουμε μια υγιή αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα μας ασκεί κριτική, αλλά δε θα στέκεται εμπόδιο στην Εθνική προσπάθεια της σκληρής διαπραγμάτευσης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το εθνικό θέμα του χρέους» είπε.

Επανέλαβε πως δεν έχει σκοπό να συγκυβερνήσει  παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων, παλαιότερους ή και νεότερους όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια,  μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε.  Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα» είπε.

 

 

 

 

ZENITH