Skip to main content

Τσίπρας: «Χωρίς πυξίδα η κυβέρνηση»

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους, ενώ σχολίασε και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς πυξίδα», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, και εξέφρασε την εκτίμηση πως, αν συνεχίσει έτσι, «πολύ γρήγορα θα φάει τα μούτρα της».

«Η λέξη που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σήμερα είναι η λέξη ανεμόμυλος. Αλέθει ανέμους, σπέρνει ανέμους, πολύ γρήγορα θα θερίσει και θύελλες. Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς, μέσα σε 24 ώρες, φαίνεται να αλλάζουν στρατηγικές», είπε για το ζήτημα «παγώματος» μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και σημείωσε: «Ας μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας ο πρωθυπουργός και, αν η στρατηγική της κυβέρνησης είναι το πάγωμα μισθών και συντάξεων, τότε ας μας πει ότι με έναν μήνα καθυστέρηση βρήκε ταύτιση με όσα έλεγε ο Κώστας Καραμανλής και καταποντίστηκε. Εάν οι αντιδράσεις για το πάγωμα μισθών και συντάξεων ήταν ισχυρές και ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί, οι αντιδράσεις που θα συναντήσει, αν προχωρήσει στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, θα είναι τόσο μεγάλες, που οι προχθεσινές θα φαντάζουν ως μηδαμινές».

Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, είπε ότι είναι «προϋπολογισμός αδιεξόδων».

Σχετικά με την ανάδειξη προέδρου και υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι με βασική ευθύνη των δύο κυρίαρχων ομάδων, των σοσιαλδημοκρατών και των συντηρητικών, «η Ε.Ε. επιλέγει να είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ταυτόχρονα και πολιτικός νάνος».

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους. Όπως είπαν, εκπροσωπούν τη γενιά των 350 ευρώ, εργάζονται χωρίς ασφάλιση, πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση και ζουν συνεχώς με την ανασφάλεια του αύριο. Διαμαρτυρήθηκαν, γιατί η κυβέρνηση αφαιρεί το κριτήριο της προϋπηρεσίας τους για το διορισμό, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και στις 28 Νοεμβρίου θα κάνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. «Κάνουμε μισή δουλειά, μισή ζωή και πληρωνόμαστε με το 1/3 του μισθού», επεσήμαναν.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του θεσμού των ωρομισθίων, διότι η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία αποτελεί «μεγάλη ντροπή» για το εκπαιδευτικό σύστημα, και πρότεινε μαζικούς διορισμούς, για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Εξέφρασε τη συμπαράσταση στα αιτήματα και τους αγώνες τους και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «κάνει λάθος, αν νομίζει πως θα ξεμπερδέψει εύκολα μαζί τους με το να τους πετάξει στο δρόμο».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH