Skip to main content

Τσιτουρίδης: Ο Σαμαράς έπρεπε να παραιτηθεί

Τι λέει σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός για τις διαπραγματεύσεις, τα γαλάζια δείπνα, τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ.

Για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, την ενδεχόμενη επιστροφή του στην ενεργό πολιτική, αλλά και τα δείπνα γαλάζιων στελεχών, που εμπλέκουν και το όνομα του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, μίλησε σε τηλεφωνική συνέντευξή του από τις Βρυξέλλες στην εκπομπή «Όψεις και Απόψεις» της Έλσας Αγοραστού στη Βεργίνα Τηλεόραση ο πρώην υπουργός και συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο κ. Τσιτουρίδης τονίζει ότι η συνταγή που ακολούθησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν αδιέξοδη και έπρεπε να αλλάξει και σημείωσε ότι ελπίζει από τις διαπραγματεύσεις να προκύψει ένας «λογικός συμβιβασμός».

Παραλλήλισε τη σημερινή κατάσταση στη ΝΔ με την αντίστοιχη μετά την ήττα της ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ το 1996. Επισήμανε μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να παραιτηθεί έπειτα από μια τέτοια ήττα, ενώ διευκρίνισε ότι εκείνοι που σήμερα «ανησυχούν» θα έπρεπε να έχουν συγκεκριμένη πρόταση διαδοχής του κ. Σαμαρά.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, είπε ότι «και το 1996 δεν τον βλέπανε πολλοί, αλλά… ήρθε». Ζήτησε επίσης στήριξη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

 

ZENITH