Skip to main content

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις στη Μακεδονία

Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι αυτή την ώρα η θερμοκρασία, με υγρασία 56% και συννεφιά, ενώ πνέουν βόρειοι άνεμοι στη Θεσσαλονίκη.

 Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι αυτή την ώρα η θερμοκρασία, με υγρασία 56% και συννεφιά, ενώ πνέουν βόρειοι άνεμοι σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς,  Έδεσσα, στην Κατερίνη, αλλά και στις Σέρρες, με τις ελάχιστες τιμές στις περισσότερες περιοχές να έχουν αγγίξει τους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στους 3 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 100% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Καστοριά και στα Γρεβενά.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 86% και χιονόπτωση, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, ενώ στους -3 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 85% και χιονόπτωση, είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας ( στα 3 - 5 Πηγάδια, Σέλι, Πισοδέρι, Βασιλίτσα). Κλειστά παραμένουν τα χιονοδρομικά κέντρα Πηλίου και Περτουλίου.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας, συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, αλλά και ενδεχόμενα προβλήματα ολισθηρότητας εξ' αιτίας των χιονοπτώσεων.

Για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει: Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές-ημιορεινές αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χωρά νεφώσεις  θα έχει βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες θαλασσιές-παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές-ημιορεινές αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 έως και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ZENITH