Skip to main content

ΤτΕ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης

Την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις από το μέτωπο των εσόδων εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος.
Την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις από το μέτωπο των εσόδων εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι στο δεύτερο εξάμηνο κι από αυτό το μέτωπο θα αρχίσουν να έρχονται θετικές εξελίξεις, καθώς αρκετά από τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και να αποδίδουν στο άμεσο μέλλον. Κατά συνέπεια, θα προκύψει ένα σημαντικό όφελος, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της ελληνικής οικονομίας. Ως προς αυτό το θέμα, ο κ. Προβόπουλος ήταν κατηγορηματικός, μη αφήνοντας κανένα ενδεχόμενο αλλαγής στάσης στο προσεχές διάστημα. Γενικότερα, το μήνυμα που εκπέμπεται από το μέγαρο της κεντρικής τράπεζας της χώρας είναι πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά σε κάθε περίπτωση αναστρέψιμη κι όχι όπως ήταν πριν από έξι μήνες, όταν πρωτακούσθηκαν και οι πρώτες συζητήσεις για το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.

Σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση αναπτυξιακών ενεργειών, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση, το άνοιγμα των αγορών και των «κλειστών επαγγελμάτων» αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης.

Σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Προβόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γεγονός που θα αποδειχθεί και από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress tests.

Καταλήγοντας, ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε σε τραπεζικούς «γάμους», λέγοντας ότι τα επόμενα χρόνια, αναμένεται περιορισμός κερδοφορίας για τις τράπεζες και επομένως θα υπάρξουν τάσεις και πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

ZENITH