Skip to main content

ΤτΕ: Πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ από την ανάκαμψη της οικονομίας

Πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ μπορεί να φέρει στο δημόσιο ταμείο η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπονται, σύμφωνα με μελέτη της ΤτΕ.

Πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ μπορεί να φέρει στο δημόσιο ταμείο η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Αυτό εκτιμάται σε μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδας. Στη μελέτη που υπογράφεται από τον οικονομολόγο Αθανάσιο Ταγκαλάκη αναλύονται τα πιθανά φορολογικά οφέλη από την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, εφόσον όμως ληφθεί υπόψη ότι δε πρόκειται να αλλάξουν οι ισχύοντες φορολογικοί συντελεστές.

Σύμφωνα με το capital.gr, όπως σημειώνεται στη μελέτη, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016, τότε τα έσοδα από ΦΠΑ θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 900 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2013, από το φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων έως 697 εκατ. ευρώ και για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων έως 507 εκατ. ευρώ.
 

ZENITH