Skip to main content

Τυφλώθηκε ο ένας από τους 13 ασθενείς

Την όρασή του έχασε ο ένας από τους 13 ασθενείς ιδιωτικής κλινικής των Σερρών που διαμετακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ εξαιτίας μικροβιακής μόλυνσης έπειτα από επέμβαση καταρράκτη.
Την όρασή του έχασε ο ένας από τους 13 ασθενείς ιδιωτικής κλινικής των Σερρών που διαμετακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ εξαιτίας μικροβιακής μόλυνσης έπειτα από επέμβαση καταρράκτη.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Γιώργο Βέργουλα, ο ασθενής έχει υποβληθεί σε επέμβαση εξόρυξης οφθαλμού, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

«Υπήρχαν ανησυχίες για περισσότερους ασθενείς, καθώς όταν διακομίστηκαν στην κλινική μας, η κατάστασή τους ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. Ωστόσο, οι 12 από τους 13 ασθενείς δείχνουν σημάδια βελτίωσης και μέχρι στιγμής έχουν αίσθηση φωτός. Δυστυχώς, όμως, ο ένας εκ των ασθενών έχει χάσει την όρασή του», αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Βεργούλας.

Εξάλλου, την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος τηςγενικής ιδιωτικής κλινικής «ΙΑΣΩ», όπου υπεβλήθησαν σε εγχείρησηκαταρράκτη οι δεκατρείς ασθενείς που νοσηλεύονται στην πανεπιστημιακήκλινική «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, με ενδοφθαλμίτιδα, έλαβε ο νομάρχηςΣερρών, Στέφανος Φωτιάδης, μετά από την εισήγηση της Επιτροπής ΕλέγχουΙδιωτικών Κλινικών.

Η απόφαση υπεγράφη από τον νομάρχη, αφούελήφθησαν υπόψη οι σχετικές διατάξεις, οι αποφάσεις που αφορούν στηνάδεια λειτουργίας της κλινικής, καθώς και έγγραφα της κλινικής και τουΣΕΥΥΠ Μακεδονίας - Θράκης.

Εξάλλου, στην ιδιωτική κλινική μετέβη το πρωί κλιμάκιο ελεγκτών από το παράρτημα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και να εκδώσει σχετικό πόρισμα.

Μάλιστα, με εντολή της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο γιατρός που φέρεται να χειρούργησε στο μάτι ασθενή στο «Ιασώ» Σερρών, παραπέμπεται σε πειθαρχική διαδικασία, με το ερώτημα της αργίας,  ενώ η εισαγγελέας Σερρών, Ιωάννα Κατσή, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση από το περασμένο Σάββατο, αναμένει το πόρισμα του κλιμακίου των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

ZENITH