Skip to main content

Τζάμπα και βερεσέ…

Πού χάθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και γιατί δεν παλεύουν για τα όσα εξήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του κόμματός τους και πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής; Ακόμη δεν έχουν συνέλθει
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Πού χάθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και γιατί δεν παλεύουν για τα όσα εξήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του κόμματός τους και πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής; Ακόμη δεν έχουν συνέλθει από το κάζο των εκλογών ή απλώς δεν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους ακόμη και με τα «καλά» της διακυβέρνησής του; Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι εξαφανισμένοι και παρά τα μεγάλα λόγια, για άνοιγμα στην κοινωνία, έχουν ταμπουρωθεί στα γραφεία τους και στη Διοικούσα της Μητροπολίτου Ιωσήφ ή στη διπλανή «τσαγερί» ΜΕΛΙΑ, όταν έρχεται κάποιο στέλεχος της Ρηγίλλης, όπως προχθές ο κ Μιχαλολιάκος για θέματα Τ.Α.

Καλά έλεγε, επί ΝΔ, ο πρόεδρος του βιομηχανικού επιμελητηρίου Δ. Μπακατσελος ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μια ωραία κοιμωμένη» και απ ότι βλέπουμε έτσι… παραμένει αφού ούτε επί ΠΑΣΟΚ δεν τη φιλάει κανείς για να ξυπνήσει.

Ησυχία κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, γιατί οι καιροί είναι «πονηροί» και ποιος τώρα τους ακούει… Έτσι ο πρώην πρωθυπουργός γυμνάζεται στη Ραφήνα, ο Κώστας Γκιουλέκας απαντά στο ερώτημα αν έχει εξασφαλίσει το χρίσμα για το Δήμο, ο Γιάννης Ιωαννίδης βλέπει μπάσκετ, ο Σταύρος Καλαφάτης συναντάται με ψηφοφόρους του (ταξιτζήδες) η Έλενα Ράπτη διοργανώνει ομιλίες με τον κ. Μαρακάκη, ο Θόδωρος Καράογλου μιλάει για τη νίκη του ΗΡΑΚΛΗ επί του Ολυμπιακού και ο Σάββας Αναστασιάδης τρέχει για να στηρίξει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η ΔΕΘ παραμένει στη θέση της, η Ζώνη Καινοτομίας μελετάται στα χαρτιά και στους μισθούς των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, το Παιδιατρικό και Ογκολογικό νοσοκομείο Μίκρας επανεξετάζεται, το ΜΕΤΡΟ καθυστερεί, η ΕΥΑΘ μπαλώνει τους αγωγούς που «σκάνε» και μας αφήνουν χωρίς νερό, η εξωτερική περιφερειακή εξαγγέλλεται, το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο δεν λειτουργεί και η υποθαλάσσια δεν θα γίνει, γιατί είναι ακριβή.

Ευτυχώς έχουμε τον  Δήμαρχο που παρακολουθεί ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ όταν δεν μας αδελφοποιεί με πόλη της Κορέας, τον Νομάρχη που όταν δεν μιλάει για την Τζούλια, αλληθωρίζει προς τη θέση του Δημάρχου -διότι η δική του «καταργείται»- και τον μητροπολίτη που δίνει τα εύσημα στον υφυπουργό οικονομικών Σαχινίδη και δέκα προσευχές στον Παπουτσή για να εξομολογηθεί.

Τι να κάνουμε, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Όταν είναι να πέσουν λεφτά στην πόλη, θαρρείς και συνωμοτεί το σύμπαν για το αντίθετο. Τη μια είχαμε ολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα και έπρεπε να τους πληρώσουμε εμείς για τουριστικούς λόγους, την άλλη αυτοί κάψανε την Πελοπόννησο και εμείς «κάναμε μόκο» για ανθρωπιστικούς λόγους και τώρα, επειδή οι κατά καιρούς ένοικοι του Μαξίμου δεν ήξεραν και δεν ρώταγαν για τα μαύρα μας χάλια, δεν βγάζουμε κιχ για εθνικούς λόγους και ξηλωνόμαστε αναλόγως.

Έτσι, άμα γίνουν όσα κατά καιρούς εξήγγειλαν για τη Θεσσαλονίκη, με τέτοιες συγκυρίες, να μου τρυπήσετε τη μύτη, κι αν ολοκληρωθεί το ΜΕΤΡΟ μέσα στο χρονοδιάγραμμα που δόθηκε τελευταία, πολύ θα μας είναι –πάλι-  κι  ευχαριστημένοι να είμαστε…

ZENITH