Skip to main content

Unicredit: Αυτοκτονία για την Ελλάδα η υιοθέτηση νέου νομίσματος

Ως αυτοκτονία χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να τυπώσει δικό της νόμισμα, ο Erik Nielsen αναλυτής της Unicredit, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ως αυτοκτονία χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να τυπώσει δικό της νόμισμα, ο Erik Nielsen αναλυτής της Unicredit, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ενώ παράλληλα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή ακόμη και εκλογών.

Όπως δήλωσε ο αναλυτής του ιταλικού οίκου στο πρακτορείο, η ΕΚΤ είναι πολύ νευρική με το θέμα της Ελλάδας, αν και έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε χρηματοδότηση κανενός κράτους. «Γι' αυτό και οι αυξήσεις στα ποσά του ELA είναι τόσο περιορισμένες, γι' αυτό και υπάρχουν τόσοι περιορισμοί στο τι μπορούν να κάνουν οι ελληνικές τράπεζες με αυτά τα χρήματα».

Εκτιμά ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές που πρέπει να πραγματοποιήσει η Ελλάδα εντός των επόμενων εβδομάδων, αλλά τονίζει ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κινήσει διαδικασίες εξόδου από το ευρώ και υιοθέτησης ενός νέου νομίσματος.

Φωτογραφία: Bloomberg

ZENITH