Skip to main content

Ξαφνικό κώλυμα στις τραπεζικές συγχωνεύσεις...

Θα υπάρξει ή όχι εμπλοκή στον επόμενο γύρο των τραπεζικών συγχωνεύσεων αν κάποια ή κάποιες από τις ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν στη διαδικασία των stress tests κοπούν;
Θα υπάρξει ή όχι εμπλοκή στον επόμενο γύρο των τραπεζικών συγχωνεύσεων αν κάποια ή κάποιες από τις ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν στη διαδικασία των stress tests κοπούν; Αυτό είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα ερωτήματα, στο οποίο θα πρέπει να δώσει απάντηση ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης που θα ανακοινώσει σήμερα το ελληνικό δημόσιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα των ελεγκτών ξεκαθάρισε στη Αθήνα πως τράπεζα η οποία θα μπει στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας των 1 δισ. ευρώ για να πάρει ενίσχυση δεν θα της επιτραπεί παράλληλα να προχωρήσει και σε διαδικασία συγχώνευσης με οποιονδήποτε τρίτο.

Καλά ενημερωμένες πηγές, ωστόσο, της ελληνικής τραπεζικής κοινότητας υποστηρίζουν ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα κι ότι δεν υφίσταται κανένα κώλυμα για κανέναν, ακόμα κι αν κάνει χρήση των πόρων του συγκεκριμένου Ταμείου. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη τι τελικώς ισχύει.

ZENITH