Skip to main content

Χαμηλές πληρότητες παρά τις προσφορές και τα φθηνά εισιτήρια

Παρά τις μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια και τις σημαντικές προσφορές που κάνουν γενικότερα, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες βλέπουν και φέτος το καλοκαίρι την κίνησή τους να πέφτει.
Παρά τις μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια και τις σημαντικές προσφορές που κάνουν γενικότερα, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες βλέπουν και φέτος το καλοκαίρι την κίνησή τους να πέφτει. Με εξαίρεση τις Παρασκευές, λιγότερο τα Σάββατα και τις Κυριακές, όπου οι πληρότητες φτάνουν στο 80% και στο 90%, όλες τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας τα ποσοστά πέφτουν στο 40% και στο 50%.

Το γεγονός έχει άμεσο αντίκτυπο στους τζίρους των εταιριών του κλάδου, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εισηγμένες, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα η κρίση να αποτυπώνεται αμέσως στους ισολογισμούς τους. Συνολικά, η θερινή περίοδος δεν αναμένεται να πάει καλύτερα, αλλά εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα ίδια μέτρια επίπεδα.

Η προοπτική αυτή, όμως, τρομάζει τις ακτοπλοϊκές, οι οποίες πραγματοποίησαν πολύ μεγάλες επενδύσεις τους μήνες που πέρασαν, ενέτειναν τον ανταγωνισμό, αλλά λόγω της συγκυρίας αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα φέτος θα είναι πολύ δυσκολότερα απ’ ό,τι φαντάζονταν.

ZENITH