Skip to main content

Ξανά σε συζήτηση το σενάριο της ελεγχόμενης πτώχευσης

Εύλογη είναι η ανησυχία της Αθήνας, η οποία παρακολουθεί τόσο τη συζήτηση όσο και τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα.
Τα σενάρια της ελεγχόμενης χρεωκοπίας επιστρέφουν δριμύτερα στο διάλογο που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του Εurogroup για την επόμενη μέρα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο επόμενο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ, που θα κυκλοφορήσει εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται ότι θα γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε.

Τη σκυτάλη, κατόπιν, πήρε ο κοινοτικός επίτροπος για τα οικονομικά κ. Όλι Ρεν, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ότι στο μέλλον θα μπορούσε να στηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός, που θα «υποστήριζε» μια ελεγχόμενη χρεωκοπία. Το γεγονός όμως, προκάλεσε πολύ μεγάλο θόρυβο, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να κάνει διορθωτική κίνηση. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πάγωσε ποτέ. Και το πολύ - αναμενόμενο ρεπορτάζ του Σπίγκελ αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Βεβαίως, το γεγονός προκαλεί την εύλογη ανησυχία της Αθήνας, η οποία παρακολουθεί τόσο τη συζήτηση όσο και τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα, για ευνόητους λόγους, που όλοι μπορούν να καταλάβουν.

ZENITH