Skip to main content

Ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Παπαγεωργόπουλος

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, καθώς και την πεποίθησή του ότι οι κάτοικοι του δήμου θα του εμπιστευθούν ξανά το «τιμόνι» της πόλης εξέφρ
Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, καθώς και την πεποίθησή του ότι οι κάτοικοι του δήμου θα του εμπιστευθούν ξανά το «τιμόνι» της πόλης εξέφρασε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά την ομιλία του σε χθεσινή εκδήλωση, όπου έγινε ο δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2008.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δράσεις της δημοτικής αρχής, στο νέο δημαρχείο, στα έργα ανάπλασης της παραλίας, στην κοινωνική πολιτική και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «τον ερχόμενο Νοέμβριο (στις εκλογές του 2010) οι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευθούν και πάλι το τιμόνι της αγαπημένης μας πόλης».

Υποστήριξε ότι όλες οι ενέργειες της διοίκησης έγιναν «με απόλυτη διαφάνεια», ότι ο δήμος «δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο» και «σήμερα έχει στο ταμείο του 13.505.682,87 ευρώ» και ανέφερε ότι «οι τρεις περιπτώσεις υπεξαίρεσης χρημάτων από επίορκους υπαλλήλους, μέσα στα 11 χρόνια που διοικεί το δήμο, οδηγήθηκαν με πρωτοβουλία του στη δικαιοσύνη».

Ο δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή του στην υπαγωγή των δημοτικών μέσων ενημέρωσης στις «αυτοδιοικητικές περιφέρειες» μετά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον χάρτη της αυτοδιοίκησης. Πρότεινε, επίσης, «οι 17 μη Καποδιστριακοί δήμοι της Θεσσαλονίκης, χωρίς να διαλυθούν, να συναποτελέσουν μια καινούργια διοικητική δομή», μια «μητροπολιτική αυτοδιοίκηση», με μεταφερόμενες σε αυτήν «από την κεντρική εξουσία» αρμοδιότητες και πόρους (5% από την φορολογία των πολιτών της Θεσσαλονίκης) και όχι να γίνει «απλώς μια αλλαγή ονομασίας» στις υπάρχουσες δομές.

Ζήτησε, τέλος, από την κυβέρνηση «να δώσει άμεσα στους δήμους το υπόλοιπο των 580 εκατ. ευρώ από τα τέλη των αυτοκινήτων» και «να επιστρέψει τα 80 εκατ. ευρώ της εισφοράς τους για το πρόγραμμα συνεργασίας ΚΕΔΚΕ-ΟΑΕΔ για προσλήψεις, που δεν υλοποιήθηκε».

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μετά την ομιλία του δημάρχου ζήτησαν να επιτραπεί στους επικεφαλής τους «να τοποθετηθούν και στη συνέχεια να απαντήσει η διοίκηση με τους αντιδημάρχους της», αλλά καθώς ο κ. Παπαγεωργόπουλος επικαλέστηκε την αναγκαιότητα «να εναλλάσσονται κατά τη διαδικασία οι ομιλητές της διοίκησης με της αντιπολίτευσης» διαφώνησαν και αποχώρησαν.

ZENITH