Skip to main content

Χάνουν τις εκδρομές τα σχολεία λόγω καταλήψεων

Οι χαμένες ώρες στα γυμνάσια και λύκεια που πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις, θα αναπληρώνονται με περικοπή εκδρομών και αξιοποίηση σχολικών εορτών, σύμφωνα με νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργ

Οι χαμένες ώρες στα γυμνάσια και λύκεια που πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις, θα αναπληρώνονται με περικοπή εκδρομών και αξιοποίηση σχολικών εορτών, σύμφωνα με νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ενημερώνει διευθυντές και εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων για τη νέα ρύθμιση και την κατάργηση της εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία θα αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, στη νομοθετική ρύθμιση θα αναφέρεται ότι σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται με περικοπή περιπάτων και εκδρομών, περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

Η διαδικασία αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο / τετράμηνο από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, την απόφαση για τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών θα λαμβάνει το σχολικό συμβούλιο, το οποίο θα ενημερώνει σχετικά τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της διδακτέας ύλης με τους παραπάνω τρόπους, παρέχεται επιπρόσθετα η δυνατότητα αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας με αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος.

ZENITH