Skip to main content

Χάνουν τον ύπνο τους οι εφοριακοί…

Πειστικές απαντήσεις, εντός 24 ωρών, για την απογοητευτική κατάσταση των εσόδων τον Απρίλιο ζητεί με επιστολή του από τους προϊσταμένους των μεγάλων ΔΟΥ της χώρας ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Δ.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που  χαμογέλασαν ειρωνικά, όταν πριν από περίπου 15 ημέρες ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, είχε προειδοποιήσει ότι οι εφοριακοί θα πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους, για να πιάσουν τους στόχους αύξησης των φορολογικών εσόδων.

«Τα έχουμε ξανακούσει αυτά, χορτάσαμε από λόγια», θα σκέφτηκαν οι περισσότεροι, αλλά να που φαίνεται πως ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ εννοούσε όσα είχε δηλώσει στο περιθώριο του φορολογικού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Με επείγουσα επιστολή του, λοιπόν, ζητεί από τους προϊσταμένους των 24 μεγάλων ΔΟΥ της χώρας (μεταξύ αυτών και της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης) πειστικές απαντήσεις, εντός 24 ωρών, για την απογοητευτική κατάσταση των εσόδων τον Απρίλιο. Τα οποία έσοδα, βέβαια, αποτελούν βασική συνιστώσα της επιτυχούς (ή μη) εκτέλεσης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, από όπου και θα κριθεί εν πολλοίς το αν θα ληφθεί νέο πακέτο, ακόμα σκληρότερων μέτρων. Με ό,τι αυτό το τελευταίο μπορεί να συνεπάγεται, όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για το σύνολο του πολιτικού συστήματος, που βάλλεται πανταχόθεν…

Ο κ. Γεωργακόπουλος ξεκαθαρίζει μάλιστα προς τους επικεφαλής των ΔΟΥ ότι αν δεν του δώσουν αμέσως πειστικές απαντήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα έσοδα βυθίζονται, τότε θα πρέπει να ετοιμάζονται για μεταθέσεις. Όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο γενικός, στο ίδιο συνέδριο, «αν δεν πιάσουμε τους στόχους, δεν θα υπάρχει λόγος να κρατάμε τους επικεφαλής εφοριακούς για να ζεσταίνουν τις καρέκλες τους. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα ανήκει ο κάθε εφοριακός, κάθε εφοριακός υπάλληλος θα κριθεί από το έργο και την αποτελεσματικότητά του». Πλησιάζει, λοιπόν, η ώρα της κρίσης. Για όλους…

ZENITH