Skip to main content

Χάος στα έργα και παράλογες σπατάλες στο δήμο Παγγαίου

Σε σοβαρές καταγγελίες για οικονομικές και διοικητικές παραβάσεις στον δήμο Παγγαίου Καβάλας προέβη ο πρώην δήμαρχος Παράσχος Σιμούδης, που κατέθεσε σήμερα σχετικό φάκελο στην Εισαγγελέα Καβάλας. Ανα
Σωρεία παραβάσεων στην ανάθεση έργων, οικονομικό χάος, αδιαφανείς διαδικασίες λήψης αποφάσεων και παράλογες σπατάλες κατά την τριετία 2007-2009 καταλογίζει στη διοίκηση του δήμου Παγγαίου Καβάλας ο τέως δήμαρχος Παράσχος Σιμούδης, που κατέθεσε σήμερα σχετικό φάκελο με στοιχεία στην Εισαγγελέα Καβάλας.
Σύμφωνα με τον επί δεκαετία δήμαρχο Παγγαίου (1996-2006),  η διοίκηση του δήμου –επί δημαρχίας του προ διμήνου δολοφονηθέντος Τριαντάφυλλου Κουκούδη- βαρύνεται με δεκάδες απευθείας αναθέσεις έργων που είτε καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να ολοκληρωθούν είτε δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, με παρατυπίες, με μη σύννομες ή αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά και με παράλογες σπατάλες για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο κ. Σιμούδης κατήγγειλε ως συνυπεύθυνους όλους τους αιρετούς συμβούλους του δήμου Παγγαίου, που υπερψήφιζαν ανάλογες αποφάσεις, και κατηγόρησε τη νυν διοίκηση του δήμου ότι προσπαθεί να "φορτώσει στον εκλιπόντα δήμαρχο όλο το χάος".
Επίσης, εξέφρασε φόβους ότι αρκετοί εργολάβοι, που εκτέλεσαν ή εκτελούν έργα στο δήμο Παγγαίου, κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι (για ποσά άνω των 300.000 ευρώ συνολικά) ελλείψει επίσημων παραστατικών και ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, ώστε να ξεκαθαριστεί το θολό τοπίο στα οικονομικά του πολύπαθου δήμου.
Απαντώντας στις καταγγελίες Σιμούδη, ο νυν δήμαρχος Απόστολος Τσακίρης αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία που επικαλείται ο τέως δήμαρχος και χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του αναληθείς και υπερβολικούς.


ZENITH