Skip to main content

Χαρδούβελης: Οταν υπογράφεις παράταση, υπογράφεις και μνημόνιο

Το μνημόνιο θα το έχουμε σκίσει όταν θα βρούμε μία εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης δήλωσε ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Το μνημόνιο θα το έχουμε σκίσει όταν θα βρούμε μία εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης δήλωσε ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο MEGA, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που υπογράφεις την παράταση της σύμβασης υπογράφεις και το μνημόνιο».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε και στο ζήτημα του email λέγοντας ότι το «email Χαρδούβελη» ήταν το τέλος της διαδρομής ενώ το «email Βαρουφάκη» είναι η αρχή μίας άλλης διαπραγμάτευσης και δεν μπορούν να συγκριθούν. Υπερασπίστηκε παράλληλα τη στάση της Ελλάδας επί των ημερών του τονίζοντας ότι διαπραγμάτευση γίνονταν αλλά όχι υπό το φως της δημοσιότητας.

Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup στο οποίο παρέστη ως υπουργός Οικονομικών, το Δεκέμβριο, είπε ότι «η αίθουσα πάγωσε όταν τους είπαμε ότι θα μείνουμε από ρευστό», ενώ μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις για παράταση πρόσθεσε ότι η Φινλανδία επέμενε για ένα μήνα και ήταν αντίθετη στην τρίμηνη.

«Αν δείτε το email Βαρουφάκη είναι οι δεσμεύσεις του μνημονίου με τις τεχνικές ασάφειες που εξυπηρετούν στο εσωτερικό», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε ότι: «Θα έχουμε σκίσει το μνημόνιο όταν βρούμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης», αναφέροντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία.

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό του Μαρτίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «από τα ταμεία για τον Μάρτιο τουλάχιστον 4 δισ. Έχει πει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 11 δισ. του ΤΧΣ να τα χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο για να δανειστεί. Μπορεί ίσως και είναι ένας τρόπος που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση όχι μέσω μίντια».

Ακόμη, ανέφερε ότι «Ο δεύτερος τρόπος είναι να εκδώσει έντοκα γραμμάτια στο εξωτερικό. Αυτή η εναλλακτική σκοντάφτει σε δύο θέματα. Πρέπει να πάρει τη έγκριση των δανειστών αλλά και τότε δεν υπάρχει ρευστότητα στην Ελλάδα. Οι ξένοι έχουν σταματήσει να έρχονται για να ανανεώσουν από τον Δεκέμβριο».

ZENITH