Skip to main content

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο ΧΑ

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μία ημέρα μετά την Ευρωπαϊκή απόφαση για το μηχανισμό στήριξης των κρατών-χωρών της Ευρωζώνης.
Με σημαντικά κέρδη  έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, πρώτη ημέρα μετά την Ευρωπαϊκή απόφαση για το μηχανισμό στήριξης των κρατών-χωρών της Ευρωζώνης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.779,3 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 9,13%.

 Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 331,77 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που τέθηκαν σε διαπραγμάτευση 200 κινήθηκαν ανοδικά, 21 πτωτικά και 86 παρέμειναν σταθερές.

Το χορό της ανόδου έσυραν οι Τράπεζες οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 14,42%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο της 20ετίας, και ακολούθησαν οι δείκτες της Υγείας με 14,41%.  Γενικότερα, όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν θετικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 10,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 9,93% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 7,60%.

ZENITH