Skip to main content

Ξεκινάει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Ξεκινάει από σήμερα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, με προτεραιότητα να δίνεται στα άτομα που υποφέρουν από χρόνια νοσήματα (6 μήνες και άνω), στους αιμοδότες, καθώς και σε όσους φροντίζουν βρέφη ηλ
Ξεκινάει από σήμερα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, με προτεραιότητα να δίνεται στα άτομα που υποφέρουν από χρόνια νοσήματα (6 μήνες και άνω), στους αιμοδότες, καθώς και σε όσους φροντίζουν βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών.

Στο μεταξύ, οι θάνατοι από τη νέα γρίπη στη χώρα μας έφτασαν τους 12. Συγκεκριμένα, την Κυριακή οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός 11χρονου κοριτσιού, το οποίο νόσησε από το νέο ιό γρίπης και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το 16χρονο αγόρι που νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή και συγχρόνως νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης έχασε τη ζωή του, το Σάββατο, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο έφηβος παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Την Παρασκευή έχασε τη ζωή του ένας 70χρονος με ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίωσης και ανοσοκαταστολής που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης.

Παράλληλα, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται με τον ιό της νέας γρίπης ένα αγοράκι 7,5 ετών, χωρίς υποκείμενη νόσο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα εμβολιαστικά κέντρα, τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς και τα Κέντρα Υγείας, όπου πραγματοποιείται ο εμβολιασμός από την τηλεφωνική γραμμή 1135, καθώς και την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ):
www.keelpno.gr

ZENITH