Skip to main content

Ξεκίνησε η έγχυση τσιμέντου στην εξέδρα άντλησης από τη BP

Την έναρξη των εργασιών έγχυσης τσιμέντου στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Μακόντο» στον Κόλπο του Μεξικού, προκειμένου να σταματήσει πλήρως η διαρροή, ανακοίνωσε η BP.
Την έναρξη των εργασιών έγχυσης τσιμέντου στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Μακόντο» στον Κόλπο του Μεξικού, προκειμένου να σταματήσει πλήρως η διαρροή, ανακοίνωσε η BP Plc.

«Ο στόχος της διαδικασίας, είναι να βοηθήσουμε με την στρατηγική την παύση και την απομόνωση της πετρελαιοπηγής. Αυτή η διαδικασία θα αποτελέσει συμπλήρωμα στην τρέχουσα επιχείρηση για την ανακούφιση της πετρελαιοπηγής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της πετρελαϊκής εταιρείας.

«Η BP ξεκίνησε σήμερα στις 17.15 ώρα Ελλάδας την έγχυση τσιμέντου στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘στατική παύση’ στοχεύοντας στο κλείσιμο της δεξαμενής από όπου έχουν διαρρεύσει περίπου 780 εκατομμύρια λίτρα κατά την διάρκεια σχεδόν εκατό ημερών», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η Transocean, η μεγαλύτερη εταιρεία στην παράκτια γεώτρηση πετρελαίου παγκοσμίως, είναι αντιμέτωπη με σχεδόν 250 μηνύσεις οι οποίες υποβλήθηκαν εξαιτίας των ζημιών που έχει προκαλέσει η διαρροή πετρελαίου από την πλατφόρμα άντληση Μακόντο

ZENITH