Skip to main content

Ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ξεκίνησε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με θέμα την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας
Ξεκίνησε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με θέμα την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας. Στησυνεδρίαση δεν συμμετέχουν, όπως είχαν ανακοινώσει, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και οπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία αναμένεται να κρατήσει μια ώρα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τα κόμματα για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση, όπως το πόθεν έσχες και η αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ακόμα, αναμένεται να γίνει ενημέρωση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά και προσπάθειες εξομάλυνσης του τεταμένου κλίματος μεταξύ των κομμάτων, ώστε επακόλουθα να επιτευχθεί και η απαραίτητη κοινωνική συνοχή. Ενδεικτικό της πρόθεσης της κυβέρνησης για ενότητα είναι άλλωστε και η φράση του κ. Παπανδρέου πριν την έναρξη του συμβουλίου: «Αντίπαλός μας είναι οι αγορές».

Σύμφωνα με όσα έχουν «διαρρεύσει» τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει τις δικές του προτάσεις για την οικονομία και θα ζητήσει τη μείωση των βουλευτών σε 200. Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης θα θέσει επί τάπητος το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

ZENITH