Skip to main content

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Στις Βρυξέλλες η έναρξη των διαπραγματεύσεων. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ο Ν.Θεοχαράκης, στην Αθήνα επέστρεψε ο Γ. Χουλιαράκης για να υποδεχθεί τεχνικά κλιμάκια.

Την Τετάρτη, ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, πάνω στις προτάσεις μεταρρυθμίσεων που έχει καταθέσει ο ΥΠΟΙΚ, Γ.Βαρουφάκης, με στόχο να ξεκλειδώσει ολόκληρη ή μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κομισιόν, επικεφαλής της ελληνικής πλευράς θα είναι ο κύριος Θεοχαράκης και η κυρία Παναρίτη, σύμβουλοι του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως παράλληλα με τις κύριες διαδικασίες διαπραγματεύσεων που θα διεξάγονται στην βελγική πρωτεύουσα, θα υπάρξουν και επισκέψεις των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα σε συγκεκριμένο χρόνο και για συγκεκριμένο λόγο.

Εξάλλου, στην Αθήνα επέστρεψε ο στενός συνεργάτης του Γ.Βαρουφάκη, Γ.Χουλιαράκης, προκειμένου να υποδεχθεί όποιο στέλεχος των θεσμών επιθυμεί να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Νωρίτερα σημειώθηκε εμπλοκή, καθώς δεν υπήρχε συμφωνία σχετικά με το πού θα γίνει η διαπραγμάτευση, με την κυβέρνηση να διαφωνεί στην επιστροφή των ελεγκτών, ως τρόικα, στην Αθήνα, η οποία δέχεται μόνο μεμονωμένες επισκέψεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι ελεγκτές επιστρέφουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου.

ZENITH