Skip to main content

Ξενογιαννακοπούλου: «Ασφαλές το εμβόλιο της νέας γρίπης»

Θα κάνω το εμβόλιο, για να αποδείξουμε ότι είναι χρήσιμο και επωφελές για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
«Θα κάνω το εμβόλιο, για να αποδείξουμε ότι είναι χρήσιμο και επωφελές για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια Ημερίδας με θέμα «Εμβολιασμός κατά της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1», που πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Για το εν λόγω εμβόλιο υπάρχει η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και επιδημιολόγος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε ότι, ακόμα κι αν το εμβόλιο δεν είναι απόλυτα ασφαλές, ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό είναι τουλάχιστον 100 φορές μικρότερος από τον κίνδυνο θανάτου από νέα γρίπη.

Όσον αφορά στην ετοιμότητα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κ. Ξενογιαννακοπούλου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, τόνισε όμως ότι θα εξεταστεί η ετοιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα ενισχυθούν, και σταδιακά θα αρχίσουν να λειτουργούν και όσες είναι κλειστές. Σύντομα θα λειτουργήσουν και οι κλίνες των νοσοκομείων που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και επίσημα ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων και από τις 23 Νοεμβρίου θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Το απόγευμα η κ. Ξενογιαννακοπούλου επρόκειτο να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του Παιδοογκολογικού Τμήματος της B’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, η οποία κατασκευάστηκε με δωρεά από το σύλλογο «Λάμψη», στη μνήμη του εκλιπόντος Γεωργίου Παντελάκη.

ZENITH