Skip to main content

Ξεπάγωμα των λογαριασμών του Δήμου ζητά ο ΔΣΘ

Την άμεση ανάκληση ή αναστολή του μέτρου δέσμευσης των τραπεζικών καταθέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης ζητά με ψήφισμά του ο δικηγορικός σύλλογος.
Την άμεση ανάκληση ή αναστολή του μέτρου δέσμευσης των τραπεζικών καταθέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης ζητά με ψήφισμά του ο δικηγορικός σύλλογος. Όπως υποστηρίζει, η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών έγινε με επιλεκτικό τρόπο τη στιγμή που εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες και ενώ υπήρχε νομική δυνατότητα διασφάλισης με άλλον τρόπο των συμφερόντων του δημοσίου. 

Στο ψήφισμα, ο δικηγορικός σύλλογος κάνει λόγο για ενέργεια του ελληνικού δημοσίου που βρίσκεται σε προφανή δυσαναλογία με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Σημειώνει επίσης ότι η απόφαση πάρθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλεί οξύτατα προβλήματα όσον αφορά στην άμεση τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων του δήμου και πλήττει τους δημότες της Θεσσαλονίκης στην καθημερινότητά τους.
 
Η απόφαση για το πάγωμα των λογαριασμών του δήμου πάρθηκε από υπουργείο οικονομικών που ερευνά την υπόθεση με την «μαύρη τρύπα» των 33 εκ. ευρώ που διαπιστώθηκε στα οικονομικά του δήμου.

ZENITH