Skip to main content

Χέρι και στα ταμεία των ΔΕΚΟ βάζει η κυβέρνηση

Σε δέσμευση (και) των αποθεματικών των ΔΕΚΟ, ούτως ώστε να καταβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα μισθοί και συντάξεις, οδηγεί την κυβέρνηση η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας. Κινητοποιείται η αντιπολίτευση.

Ούτε το στράγγισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και άλλων φορέων του ελληνικού Δημοσίου κατόρθωσε να βοηθήσει στο, διαρκώς διογκούμενο, πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως προσανατολίζεται, πλέον, σε δέσμευση και των αποθεματικών των ΔΕΚΟ, ούτως ώστε να καταβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα μισθοί και συντάξεις. Σύμφωνα με το capital.gr, oι μεγάλες ΔΕΚΟ, τα αποθεματικά των οποίων... ορέγεται η κυβέρνηση, φαίνεται πως είναι  η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

Τη νέα «δέσμευση» αποθεματικών από την κυβέρνηση έφερε στο προσκήνιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος σε σχόλιό του στο Twitter ανέφερε πως «η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και των αγροτών αναζητά ρευστότητα και στα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΔΕΚΟ», ενώ διερωτάται εάν το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να ενημερώσει την αντιπολίτευση για τις ενέργειές του.

Τα συνολικά διαθέσιμα κυμαίνονται από 1,1 έως 1,3 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων θα πρέπει να ρευστοποιηθούν με τη «βοήθεια» που παρέσχε χθες Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυξάνοντας το πλαφόν της πρόσβασης στον έκτακτο μηχανισμό στήριξης.

 



 

ZENITH