Skip to main content

«Ξεχασμένος ποδοσφαιρικός ήρωας ο Ζαγοράκης...»

Βρετανική ιστοσελίδα θυμάται τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος στο Euro 2004, εστιάζοντας στον τότε αρχηγό της, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Στη «μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου», επικεντρώνει σήμερα η βρετανική ιστοσελίδα givemesport.com. Ο συντάκτης του κειμένου χαρακτηρίζει έτσι την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδος, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία και στον τότε αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Θοδωρή Ζαγοράκη.

«Είναι πραγματικά ένας ξεχασμένος ήρωας του ποδοσφαίρου» τονίζεται και στη συνέχεια υπογραμμίζεται:

«Ο Ζαγοράκης ήταν αμυντικό χαφ που ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 από την Καβάλα βοηθώντας την ομάδα του να ανέβει στην Β' κατηγορία. Είχε έξι γκολ και 114 εμφανίσεις με την Καβάλα, πριν να μεταφερθεί το 1993 στον ΠΑΟΚ.

Με τον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του από το 1993 έως το 1998, σημειώνοντας 155 εμφανίσεις και σκοράροντας 10 γκολ, ενώ ήταν και αρχηγός της ομάδας τις δύο τελευταίες περιόδους του πριν δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία».

«Ηταν ηγέτης»

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Ζαγοράκης ήταν ο κύριος λόγος που η Εθνική κατάφερε να φτάσει το 2004 στην ανεπανάληπτη επιτυχία. «Ηταν ο ηγέτης της ελληνικής ομάδας που κέρδισε το 2004 το EURO. Πολλοί πιστεύουν ότι εάν δεν υπήρχε ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θα ερχόταν το Κύπελλο. Κατέκτησε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά», καταλήγει το μίνι-αφιέρωμα των Βρετανών.

ZENITH