Skip to main content

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη(vid)

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει περιμετρικά της Θεσσαλονίκης σε Άγιο Παύλο, Άνω Πόλη, Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο. Αραιή χιονόπτωση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού καθώς από νωρίς το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει περιμετρικά της Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα σημειώνεται αραιή χιονόπτωση στον Άγιο Παύλο και την Άνω Πόλη, στο Χορτιάτη και το Ωραιόκαστρο. 

Λίγο μετά τις 11 πμ ξεκίνησε να χιονίζει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης και εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ.Ο. Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου και η Επ. Ο. Αγ. Βασιλείου - Χορτιάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, η κίνηση διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Χιόνια πέφτουν και στην ορεινή Χαλκιδική, όπου σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορια, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ιερισσού από το 65ο - 92ο χλμ, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, καθώς και σε αρκετά σημειά του Επαρχιακού δικτύου.

Έντονη χιονόπτωση καταγράφεται, από νωρίς το πρωί, στον νομό Σερρών. Αυτή την ώρα, εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κατευθύνονται προς τους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Ορεινής και Σερρών - Βροντούς, προκειμένου να τους καθαρίσουν για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, αλλά και να αποτρέψουν τυχόν αποκλεισμό των ορεινών χωριών. Η χιονόπτωση είναι έντονη και στην πόλη των Σερρών, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί -μέχρι στιγμής- προβλήματα.

Επίσης, χιονίζει σε Κιλκίς και Ημαθία.

 

ZENITH