Skip to main content

Χωρίς «δώρα» στη ΔΕΘ ο Παπανδρέου

«Δεν θα μοιράσει δώρα». Αυτό διαμηνύουν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Δεν θα μοιράσει δώρα». Αυτό διαμηνύουν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η φετινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, η πρώτη του ως πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, θα έχει περισσότερο απολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, κυρίως σε νομοθετικό επίπεδο, και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της έως τώρα προσπάθειας για τη θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και την είσοδο της χώρας σε νέα και υγιή οικονομική πορεία με κανόνες διαφάνειας.

Βεβαίως, το επιτελείο του πρωθυπουργού δουλεύει πυρετωδώς με στόχο να ολοκληρωθεί εγκαίρως και το έργο των δυο επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί προκειμένου να εκπονήσουν προτάσεις αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα αντίστοιχα, ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη να δώσει το στίγμα των "κοινωνικών αντισταθμισμάτων" που θα επιδιώξει να πετύχει η κυβέρνηση για να καταστήσει σαφές ότι πέραν των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο υπάρχει περιθώριο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της ενίσχυσης της οικογένειας.

Σημειωτέον ότι η εκπόνηση αυτού του σχεδίου, που θα λειτουργήσει ως "αντιμνημόνιο", είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησε προς το Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος, εκτιμώντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει για το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που "εγκλωβιστεί" στο μονόδρομο του "μνημονίου", χωρίς να δίνει μια άλλη προοπτική στην κοινωνία για ασφαλή έξοδο από την κρίση.

ZENITH