Skip to main content

Χωρίς προστασία η Εκδοτική Βορείου Ελλάδας

Συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας, εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

της Άννης Καρολίδου

Συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της Εκδοτικής  Βορείου Ελλάδας, εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Κατά της αίτησης τοποθετήθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ και ομάδα οκτώ εργαζομένων, ενώ υπέρ του ανοίγματος της διαδικασίας συνδιαλλαγής τάχθηκε η πιστώτρια τράπεζα Alpha Bank.  Οι  εκπρόσωποι των λοιπών πιστωτριών τραπεζών δεν παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Η εταιρεία, με συνολικές οφειλές της τάξης των 24 εκατ. ευρω, προτείνει ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες, στις οποίες έχει υποχρεώσεις 17 εκατ. ευρώ, να καταβάλλει ως το 2034 ποσό 6 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα άτοκα σε επόμενο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους υποστηρίζουν το αίτημα της εταιρείας, υπολογίζεται ότι οφείλονται συνολικά 800 χιλ. ευρώ, για μισθούς τεσσάρων μηνών. Η Εκδοτική κατέθεσε αίτημα προσωρινής διαταγής για προστασία από τους πιστωτές της, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. 

ZENITH