Skip to main content

Χρεώνει την προκράτηση θέσεων η British Airways

Σε επιπλέον χρέωση για όποιον επιθυμεί να προκρατήσει τη θέση του ανακοίνωσε ότι θα προβεί η αεροπορική εταιρία.
Η αεροπορική εταιρεία British Airways, σύμφωνα με ανακοίνωσή της , θα χρεώνει εφεξής επιπλέον την προκράτηση συγκεκριμένης θέσης. Όπως αναφέρεται,οι νέες χρεώσεις θα αφορούν επιβάτες που επιθυμούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις στο αεροσκάφος και όσους έχουν συγκεκριμένη προτίμηση για θέση δίπλα σε παράθυρο, διάδρομο ή έξοδο κινδύνου.

Μέχρι πρότινος, η εταιρία επέτρεπε στους επιβάτες της να κάνουν προκράτηση της θέσης τους 24 ώρες πριν από την αναχώρηση, αλλά από τις 7 Οκτωβρίου μόνο όσοι καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο θα μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση της προτίμησής τους.

Ειδικότερα για ένα ταξίδι στην οικονομική θέση εντός της Ευρώπης,  οι επιβάτες θα πληρώνουν 10 λίρες επιπλέον ανά άτομο (περίπου 11 ευρώ) για να επιλέξουν θέση, ενώ μία θέση στη σειρά της εξόδου κινδύνου (που θεωρούνται πιο άνετες) θα στοιχίζει 50 λίρες (περίπου 55 ευρώ) επιπλέον.

Οι νέες χρεώσεις ακολουθούν το παράδειγμα των εταιρειών χαμηλού κόστους και γίνονται στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να ισοσκελίσει τον ισολογισμό της, ύστερα από τις ζημίες ύψους 401 εκατ. λιρών που κατέγραψε το περασμένο οικονομικό έτος.

ZENITH