Skip to main content

Χρηματοδοτούνται 201 επενδυτικά σχέδια νέων επιχειρηματιών

Συνολικά 21 επενδυτικά σχέδια νεανικής και 22 γυναικείας επιχειρηματικότητας θα χρηματοδοτηθούν στην Κεντρική Μακεδονία από ΕΟΜΜΕΧ.
Η χρηματοδότηση 185 επενδυτικών προτάσεων μέσω του προγράμματος για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας εγκρίθηκε πανελλήνια  από τον ΕΟΜΜΕΧ, ενώ 22 προτάσεις από τις εγκεκριμένες αφορούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 201 επενδυτικών σχεδίων μέσω του προγράμματος για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας από τον ΕΟΜΜΕΧ από τα οποία 21 αφορούν στην περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης ανήλθε σε 7,025 εκατ. ευρώ, ενώ από την αξιολόγηση των προτάσεων η υψηλότερη βαθμολογία είναι 814 με άριστα το 100 και η χαμηλότερη 617.

Στο πρόγραμμα ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης ανέρχεται στα 9,06 εκατ. ευρώ, η χαμηλότερη βαθμολογία είναι 621 και η υψηλότερη 839.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΕΟΜΜΕΧ, «Ενίσχυση Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας» και υπέβαλλαν επενδυτικά σχέδια ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγησή τους. Συνολικά υποβλήθηκαν 7.110 επενδυτικά σχέδια.

Στον ιστοχώρο του ΕΟΜΜΕΧ μπορούν οι υποψήφιοι επενδυτές να δούνε την πλήρη κατάταξη κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας των εγκεκριμένων προτάσεων, ανά πρόγραμμα και άξονα, με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς Δημόσιας Δαπάνης, καθώς και συγκεντρωτικούς πίνακες επιχορήγησης των εγκεκριμένων προτάσεων.

Όσες από τις θετικά βαθμολογημένες προτάσεις δεν αναφέρονται στις καταστάσεις σημαίνει ότι βρίσκονται κάτω από το όριο των διατιθέμενων πόρων και δεν εγκρίνονται. Επίσης με τη χρήση του προσωπικού κωδικού τους θα μπορούν από 07/07/2010 να αναζητήσουν την πρότασή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων της ΜΟΔ και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της αξιολόγησης που τους αφορούν.

ZENITH