Skip to main content

Χριστοδουλοπούλου: Θα νοικιάσουμε διαμερίσματα για να μείνουν οι μετανάστες

Ανοικίαστα διαμερίσματα ανά την Ελλάδα σχεδιάζει να νοικιάσει η κυβέρνηση, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτά οι μετανάστες, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ανοικίαστα διαμερίσματα ανά την Ελλάδα σχεδιάζει να νοικιάσει η κυβέρνηση, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτά οι μετανάστες, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στη RealNews η κα Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι σε μια προσπάθεια να φιλοξενηθούν οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας, προκρίνεται η λύση της ενοικίασης άδειων ξενοδοχείων, άδειων ιδιωτικών κλινικών, μικρών μονάδων, άδειων δημοτικών κτηρίων καθώς και διαμερισμάτων που μένουν ξενοίκιαστα ανά την Ελλάδα.

Η λύση αυτή επιλέγεται ως άμεση και ευέλικτη, όπως η ίδια είπε, καθώς η κατασκευή νέων δομών ανοιχτής φιλοξενίας θα ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται εισόδημα στους ιδιοκτήτες και διευκολύνεται η κοινωνική ένταξη των προσφύγων, ενώ αποφεύγεται και η δημιουργία «γκέτο».

Για να γίνει πράξη η νέα μεταναστευτική πολιτική, όπως εξήγησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων.
 

ZENITH