Skip to main content

Χριστόφιας για Τουρκία

Η Ε.Ε. δεν μπορεί να μείνει απαθής. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
«Εμείς δίνουμε τη μάχη να πείσουμε τον κόσμο ότι εάν τυχόν η Τουρκία επιμείνει ως το τέλος να μην βοηθά στην επίλυση του Κυπριακού και να μην υλοποιεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν μπορεί να περάσει αλώβητη.

Η Ε.Ε. δεν μπορεί να μείνει απαθής. Πρέπει να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλαμαριάς και ο δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης του απένειμε το Χρυσό Κλειδί της πόλης, ο κ. Χριστόφιας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σε ερώτηση ποια μέτρα πρέπει θα ληφθούν αν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, ενόψει της αξιολόγησης της πορείας της από την Ε.Ε. το Δεκέμβριο, απάντησε ότι τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και με την ελληνική κυβέρνηση. Για το ενδεχόμενο να τεθεί βέτο, επισήμανε:

 «Δεν ξέρω αν υπάρχει βέτο. Τι σημαίνει βέτο; Εμείς μπορεί να πούμε ότι δεν συναινούμε να ανοίξουν όλα τα κεφάλαια και αυτό να το πουν βέτο». Σε ότι αφορά στο εσωτερικό μέτωπο στην Κύπρο είπε ότι είναι καλοδεχούμενη η κριτική από τους πολιτικούς του αντιπάλους, όχι, όμως, ο μηδενισμός, οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς επισήμανε το γεγονός ότι ο κ. Χριστόφιας βρήκε τον χρόνο και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα, μετά τις επισκέψεις του στο Βερολίνο και τη Λονδίνο και τη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ταλάτ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Θωμάς Ρομπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Ζιώγας, ΄Αγγελος Τζέκης (ΚΚΕ), Άγγελος Κολοκοτρώνης (ΛΑ.Ο.Σ), ο πρέσβης της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ, ο πρόξενος Ελπιδοφόρος Οικονόμου, οι πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αναστάσιος Μάνθος και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ZENITH