Skip to main content

«Χρυσάφι» η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές

Πάνω από 1,70 ευρώ το λίτρο κοστίζει η αμόλυβδη βενζίνη σε πολλά νησιά και περιοχές που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα στους εκδρομείς.
Πάνω από 1,70 ευρώ το λίτρο κοστίζει η αμόλυβδη βενζίνη σε πολλά νησιά και περιοχές που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, αναγκάζοντας χιλιάδες εκδρομείς και τουρίστες να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» σημαντικές είναι οι αποκλίσεις που παρατηρούνται στις τιμές της βενζίνης από πρατήριο σε πρατήριο, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 36 λεπτά το λίτρο.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,716 ευρώ στη Σητεία, στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα Χανιά τα 1,699 ευρώ το λίτρο, στην Αμοργό 1,68 ευρώ, τα 1,680 ευρώ στην Κέρκυρα, τα 1,65 ευρώ στην Μυτιλήνη, 1,693 ευρώ το λίτρο στο Ρέθυμνο, 1,679 ευρώ στη Σύρο, 1,660 ευρώ το λίτρο στην Άνδρο και 1,65 ευρώ στη Σαντορίνη, τη Νάξο και τη Σάμο.

ZENITH