Skip to main content

Χρυσόγονος: Έπρεπε να σταματήσει η επί πέντε χρόνια ταπείνωση από την τρόικα

Υπέρ της «επιθετικής διαπραγμάτευσης» από τη νέα κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Δεν έχει νόημα να συζητούμε με τους χαμηλόβαθμους τεχνοκράτες της τρόικας. Αυτοί δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα από απόψεως παραχωρήσεων. Αν είναι να αποσπάσεις κάποιες παραχωρήσεις, αυτές είναι σε πολιτικό επίπεδο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δίον Τηλεόραση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο είναι θετικό που η νέα κυβέρνηση επέλεξε να κάνει συζητήσεις με τις κυβερνήσεις, που έχουν τη δυνατότητα παραχωρήσεων με πολιτικές αποφάσεις, ενώ χαρακτήρισε “δεδομένες” τις όποιες αντιδράσεις υπήρξαν στην Ευρώπη από την «επιθετική διαπραγμάτευση» που εφαρμόζει τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα, είπε ο κ. Χρυσόγονος, είναι εάν αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι τελικώς επιτυχής ή όχι. «Κάτι θα αναγκαστούν να παραχωρήσουν. Αν θα είναι αρκετό ή όχι μένει να το δούμε. Όμως πέντε χρόνια ταπείνωσης από τεχνοκράτες, οι οποίοι δίνουν εντολές σε νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις από τον ελληνικό λαό έπρεπε να σταματήσει», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.

ZENITH