Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα μπαλώσουμε την κατάσταση με φιλοδωρήματα»

Για «διπλή μάχη» της Ελλάδας, με το ένα σκέλος να αφορά το οικονομικό πεδίο και το άλλο τους θεσμούς, μιλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
«Εμείς εργαζόμαστε για ευρωπαϊκές λύσεις και, παρά τις κερδοσκοπικές επιθέσεις, εξακολουθούμε να επιμένουμε ευρωπαϊκά», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος μιλά για «διπλή μάχη» της Ελλάδας, με το ένα σκέλος να αφορά στο οικονομικό πεδίο και το άλλο στους θεσμούς, «τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, τη διαφθορά, τα πελατειακά δίκτυα, τα προνόμια των λίγων, τη σπατάλη, τη μη εφαρμογή των νόμων. Αυτή η μάχη είναι πιο σημαντική και έχει μεγαλύτερα οφέλη και σε κοινωνικό και σε οικονομικό επίπεδο».

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αιτήματα των αγροτών, ο κ. Χρυσοχοϊδης επισημαίνει πως το αγροτικό «θέμα είναι θεσμικό, αφορά τη λειτουργία των αγορών και τους κανόνες ανταγωνισμού. Σήμερα κρίνεται η βιωσιμότητα ενός κλάδου, που πορεύεται με αβεβαιότητα και εργαλεία του χθες. Σημασία έχει να αλλάξουμε ουσιαστικά, όχι να "μπαλώσουμε" την κατάσταση με φιλοδωρήματα» και ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα παρέμβασης του υπουργείου, στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Για την εγκληματικότητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει πως «αυτή η μάχη δεν κερδίζεται μέσα σε μια νύχτα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και την κάνουμε με σύστημα και μεθοδικότητα, γιατί πράγματι δεν τιμά τη δημοκρατία το σκηνικό ανομίας και παραβατικότητας, που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στις πόλεις μας». Μιλώντας, δε, για την τρομοκρατία, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «Οι τρομοκράτες θα συλληφθούν. Ας μην έχουν καμία αυταπάτη ότι θα μείνουν ατιμώρητοι».

ZENITH