Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: «Εγώ δεν προσεύχομαι στο εικόνισμα του Στάλιν»

«Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος ούτε κάνω την προσευχή μου στο εικόνισμα του Στάλιν», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση που είχε με τον πρ
«Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος ούτε κάνω την προσευχή μου στο εικόνισμα του Στάλιν», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής, ο κ. Χρυσοχοΐδης απορρίπτει την κριτική που δέχθηκε ως προς την νομιμότητα των προληπτικών προσαγωγών, ενώ σημειώνει πως για όσους προσήχθησαν άδικα «είμαστε εδώ για να επανορθώσουμε».

Ο υπουργός αναφέρει ότι οι καταγγελίες που έγιναν κατά της αστυνομίας θα εξεταστούν και θα αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη, όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες, ενώ αναγνωρίζει πως ενδεχομένως κάποιοι πολίτες υποβλήθηκαν σε ταλαιπωρία ή οι Αρχές να έσφαλαν σε κάποιες περιπτώσεις.

Ακόμα, προθέτει ότι το υπουργείο προωθεί μια νέα στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας στη χώρα, επιχειρώντας να οργανώσει τις αρχές ασφαλείας, ώστε να εμπεδωθεί έμπρακτα η ασφάλεια στην κοινωνία, αλλά και να μεταδοθεί η εικόνα μιας καλύτερης Ελλάδας στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στις διαδηλώσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, επισημαίνει ότι κάθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές, ενώ οι ατομικές ελευθερίες προστατεύτηκαν με δύο τρόπους:

α) Απομονώθηκαν όσοι σχεδίαζαν, αποπειράθηκαν ή πράγματι βιαιοπράγησαν και προχώρησαν σε καταστροφές

β) Διασφάλιση ειρηνικών διαδηλώσεων στη νεολαία και στους συμμετέχοντες, χωρίς να επιτραπεί η μνήμη του Αλέξανδρου να αμαυρωθεί από ένα νέο πογκρόμ βίας.

ZENITH