Skip to main content

Υπαρκτή η πυρηνική τρομοκρατική απειλή, τονίζει η Χ.Κλίντον

Η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας από «δίκτυα εξτρεμιστών είναι απόλυτα υπαρκτή», πιστεύει η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως «βλέπουμε δίκτυα τρομοκρατών να προσπαθούν να αποκτήσ
Η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας από «δίκτυα εξτρεμιστών είναι απόλυτα υπαρκτή», πιστεύει η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

«Η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας είναι απόλυτα υπαρκτή. Βλέπουμε δίκτυα τρομοκρατών να προσπαθούν, χωρίς διακοπή, να αποκτήσουν πυρηνικά υλικά παντού σε όλον τον κόσμο», υπογράμμισε η κ.Κλίντον, μιλώντας σε διπλωμάτες πολλών χωρών σε συνάντηση στο Στέιτ Ντιπαρτμεντ.

Αν και υπάρχουν διαφορές σε διεθνές επίπεδο, «όλες οι ηγεσίες, σε όλες τις χώρες πρέπει να είναι ενωμένες εναντίον της πυρηνικής απειλής, που υποκινείται από δίκτυα εξτρεμιστών που δεν νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

Η συμμετοχή περίπου 40 ηγετών κρατών στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 12 και 13 Απριλίου είναι «ιδιαίτερα σημαντική» στο πλαίσιο αυτό, τόνισε η κ. Κλίντον.

Σκοπός του προέδρου Ομπάμα στη διάρκεια της συνόδου είναι να «καταστήσει ασφαλή όλα τα πυρηνικά υλικά στον κόσμο μέσα σε τέσσερα χρόνια», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

ZENITH