Skip to main content

Υπεγράφη η άδεια λειτουργίας των κολεγίων

Τρεις κατηγορίες κολεγίων πήραν άδεια. Τα κολέγια που συνεργάζονται με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, εκείνα που συνεργάζονται με αμερικανικά Πανεπιστήμια και εκείνα που δεν συνεργάζονται με κανένα Πανεπιστή
Tην υπογραφή της άδειας λειτουργίας των Κολεγίων, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων. Στην έγγραφη κοινοποίηση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Τελειώνει μια μεγάλη περίοδος αμφιβολιών για τη θέση των Κολεγίων στον Ελληνικό Εκπαιδευτικό Χώρο. Τώρα πλέον, το Υπουργείο Παιδείας και επομένως και οι ενδιαφερόμενοι, γνωρίζουν ποια είναι τα Κολέγια, με ποια Πανεπιστήμια συνεργάζονται, ποια προγράμματα σπουδών προσφέρουν, τι τίτλους σπουδών αποκτούν οι απόφοιτοι.

Τώρα πλέον, δεν θα μπορεί κανένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών να ονομάζεται Κολέγιο, ούτε να συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο Εξωτερικού. Άρα θα ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και θα προστατεύονται οι υποψήφιοι φοιτητές.

Εξάλλου, με βάση τον Νόμο των Κολεγίων αναγνωρίζονται πλέον οι συνεργασίες των Κολεγίων με ξένα Πανεπιστήμια μια κατάσταση που από πολλούς αμφισβητούνταν στο παρελθόν.

Ήδη, έχουν γίνει πολλές επενδύσεις από τα Κολέγια ιδιαίτερα από τα μέλη μας, που προετοιμάζονται για τη νέα εποχή και μετά τη χορήγηση των αδειών θα ξεκινήσουν και άλλες.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κατηγορίες Κολεγίων μεταξύ αυτών, που πήραν άδεια. Τα Κολέγια, που συνεργάζονται με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όπως τα μέλη μας, εκείνα που συνεργάζονται με αμερικάνικα Πανεπιστήμια και τέλος, εκείνα που δεν συνεργάζονται με κανένα Πανεπιστήμιο.

Πρέπει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε, ότι όσοι φοιτούν σε ευρωπαϊκά Κολέγια, δικαιούνται πλήρη αναγνώριση των πτυχίων τους με βάση την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις (άρθρο 50, παρ. 3)».

ZENITH