Skip to main content

Υπέρ της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού ο ΣΕΤΕ

Θετικές στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Π

Θετικές στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

«Εμείς μέσα από την κλαδική σύμβαση που έχουμε υπογράψει δίνουμε υψηλότερες αμοιβές από τα 751 ευρώ», τόνισε ο κ. Ανδρεάδης, ο οποίος πρότεινε το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στις προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών στα σημερινά επίπεδα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθεί έτσι η μαζική πρόσληψη περίπου 100.000 ανέργων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η οποία φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Σχετικά με την ανασφάλιστη εργασία, πρότεινε στον υπουργό Εργασίας να γίνονται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος όλες οι πληρωμές των εργαζομένων στον τουρισμό.

ZENITH