Skip to main content

Υπεραμύνεται της πολιτικής για το μεταναστευτικό ο Δρίτσας

Η μεγάλη αύξηση του μεταναστευτικού κύματος δεν οφείλεται σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Δρίτσας.

Η μεγάλη αύξηση του μεταναστευτικού κύματος δεν οφείλεται σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό, αλλά στο ότι μεγαλώνουν τα προβλήματα κυρίως στην Συρία και σε άλλες χώρες, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Δρίτσας.

Τόνισε ότι η εκμετάλλευσή του για αντιπολιτευτικούς λόγους είναι επικίνδυνη. «Δεν είναι απλώς θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και θέμα κοινωνικής συνοχής και εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Δρίτσας, για πρώτη φορά υπάρχει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Δεν χρειαζόμασταν, τόνισε, ούτε την κριτική της αντιπολίτευσης, ούτε τα σχόλια του Τύπου για να καταλάβουμε», σημείωσε.

Χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες για αύξηση του μεταναστευτικού κύματος εξαιτίας της νέας μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ισχύει η εγκύκλιος από τις 8 Αυγούστου του 2013. Υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια στην Τουρκία που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη. Πρέπει, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάποια συνεργασία, η Τουρκία να δραστηριοποιηθεί περισσότερο για τον έλεγχο των διακινητών», επεσήμανε ο κ. Δρίτσας.

ZENITH