Skip to main content

Υπερκαλύπτει τα τεχνικά αποθέματα η Ιντερσαλόνικα ΑΕΓΑ

Με κέρδη που υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε η χρήση του 2009 για την Ιντερσαλόνικα ΑΕΓΑ.
Με κέρδη που υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε η
χρήση του 2009 για την Ιντερσαλόνικα ΑΕΓΑ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας αυξήθηκαν το 2009 κατά 6 εκατ. ευρώ φτάνοντας τα 40,5 εκατ. ευρώ, ενώ η παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων και δικαιωμάτων ξεπέρασε τα 159 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μία αύξηση 10,8%.

Το πλήθος των ασφαλιζομένων οχημάτων αυξήθηκε μόλις 3% φτάνοντας τις 619.000, οι δηλώσεις ατυχήματος μειώθηκαν κατά 3.500  και αποδόθηκαν 84,5 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους αποζημίωσης.

Το ύψος των τεχνικών αποθεμάτων στις 31/12/2009 ανέρχεται σε 109,79 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των οποίων υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, κατάλληλα για την κάλυψη τεχνικών αποθεμάτων, ύψους 112,79 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει ελεύθερη περιουσία, ύψους 10,078 εκατ. ευρώ. Έτσι, προκύπτει ότι το σύνολο της υπερκάλυψης υπερβαίνει τα 13 εκατ. ευρώ, χωρίς καμία εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων που προβλέπει το άρθρο 6 του 400/1970. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την εταιρία, θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ περί τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς τότε ολοκληρώνεται η επένδυση ανέγερσης κτιρίου 15.000 τμ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ επιπλέον υπεραξίες άνω των 3 εκατ. ευρώ θα προκύψουν και από την ολοκλήρωση κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Ιντερσαλόνικα έχει ξεκινήσει με την υποστήριξη της Ernst&Young τις διεργασίες προσαρμογής της στα δεδομένα του Solvency II, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η εφαρμογή των προβλεπομένων αρχών στα σημερινά οικονομικά στοιχεία, δηλαδή το QIS4, και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των πλέον πρόσφατων αλλαγών, δηλαδή το QIS5. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αυξήσεις στα τεχνικά αποθέματα που έχει πραγματοποιήσει η εταιρία, καθώς το απόθεμα εκκρεμών ζημιών αστικής ευθύνης οχημάτων έχει αυξηθεί κατά 63% την τελευταία τετραετία έναντι αύξησης ασφαλίστρων 11% και στόλου ασφαλιζομένων οχημάτων μόλις 2% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η Ιντερσαλόνικα Ζωής ολοκλήρωσε τη χρήση με κερδοφορία κοντά στα περσινά επίπεδα, υπερκάλυψη όλων των υποχρεώσεων και εμφανίζει αύξηση νέας παραγωγής ατομικών συμβολαίων ζωής 30% και ομαδικών συμβολαίων ζωής 70%.

ZENITH