Skip to main content

Υπό βροχή η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (φωτο + vid)

Υπό βροχή, με λίγο κόσμο, χωρίς κιγκλιδώματα, αλλά με σχοινιά και πολύ διακριτική παρουσία της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
του Τάσου Τασιούλα
 
Υπό βροχή, με λίγο κόσμο, χωρίς κιγκλιδώματα, αλλά με σχοινιά και πολύ διακριτική παρουσία της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή μαθητική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης.
 
Πριν από την παρέλαση, από τα μεγάφωνα ήχησαν δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ η έναρξη της παρέλασης έγινε με καθυστέρηση στις 11.40. Οι ομπρέλες πάντως σήμερα ήταν περισσότερες από τις σημαίες. H παρέλαση ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά με τα στρατιωτικά τμήματα.
 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Παρόντες ήταν επίσης ο παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, βουλευτές όλων των κομμάτων από την Α' Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κ.ά.
 
Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι «η ιστορία αυτού του έθνους μας δείχνει ότι έχουμε στα χέρια μας πολλές ευκαιρίες, ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια αναγέννηση. Αρκεί να αδράξουμε αυτές τις ευκαιρίες».
 
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Σήμερα παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική παρέλαση, ανοιχτή για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κιγκλιδώματα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι παρακολουθήσαμε αυτή την παρέλαση και γιορτάσαμε όλοι οι Έλληνες μαζί, ενωμένοι. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε ως χώρα, ως έθνος. Άλλωστε, η ιστορία μας έχει δείξει ότι όταν εμείς οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι ξεπερνούμε κάθε εμπόδιο και καταφέρνουμε να κατακτήσουμε τελικά το στόχο μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες».
 
Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε: «Η 25η Μαρτίου μας δίνει διδάγματα πίστης και δύναμης από το παρελθόν για να οπλιστούμε για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».
 
 
 
 
 
 
 
 
Image
koritsia2
 
 
Image
koritsia1
 
 
Image
parelasi
 
Image
mardas
 
Image
mpoyt
Business Story
Off

ZENITH