Skip to main content

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν την Παρασκευή στο Θεολόγο Φθιώτιδας, στα Αστυνομικά Ηλιούπολης και στην περιοχή Ζάρκος Τρικάλων.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν την Παρασκευή στο Θεολόγο Φθιώτιδας, στα Αστυνομικά Ηλιούπολης και στην περιοχή Ζάρκος Τρικάλων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Θεολόγο κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικά οχήματα με 24 πυροσβέστες, τρία αεροσκάφη και δύο ειδικές πεζοπόρες ομάδες. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Στα Αστυνομικά Ηλιούπολης η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλεί σπίτια. Επί τόπου έσπευσαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή Ζάρκος Νομού Τρικάλων τη δασική πυρκαγιά καταπολέμησαν 8 πυροσβέστες 4 οχήματα 4 ομάδες πεζοπόρο 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο

Φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι στη χωματερή Άνω Λιοσίων. Η φωτιά δεν είναι απειλητική, αλλά δημιουργεί ασφυκτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαβριάτα στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή ένας άνδρας βουλγαρικής καταγωγής για πολλαπλούς εμπρησμούς στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Πρόκειται για τον 33χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος είχε συλληφθεί την Τετάρτη στη Μεσσήνη για δυο φωτιές και φέρεται να έχει ομολογήσει άλλες 16.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή διατάχθηκε η προφυλάκισή του 33χρονου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και η μεταγωγή του στις φυλακές Ναυπλίου.

Ο αριθμός των προφυλακιστέων για εμπρησμούς φέτος το καλοκαίρι φθάνει τους εννέα έναντι δύο το 2009.

Ακόμη το απόγευμα της Πέμπτης οδηγήθηκε στον ανακριτική Ζακύνθου 38χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στις περιοχές Αργάσι και Παναγούλα στη Ζάκυνθο.

Ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

ZENITH