Skip to main content

Υπό επιτήρηση και η Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας

Δύο στελέχη των ΔΝΤ και της ΕΕ θα αναλάβουν να την παρακολουθούν ενόψει και του μεγάλου project της αναθεώρησης του ΑΕΠ.
Σε νέα αναθεώρηση του ΑΕΠ προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Με την κρίσιμη διαφορά πως ό,τι γίνει τώρα θα έχει την πράσινη βούλα του ΔΝΤ και της ΕΕ. Πώς; Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στη Στατιστική Υπηρεσία θα τοποθετηθούν δύο στελέχη (από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον αντίστοιχα), τα οποία θα έχουν τη γενική επίβλεψη ως προς τη λειτουργία του μηχανισμού που διέπει τη λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας. Με άλλα λόγια και η Στατιστική Υπηρεσία θα τεθεί υπό επιτήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ερχόμενο μήνα στην Αθήνα πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο, εκτός από τα στελέχη του, θα αποτελείται κι από δύο Έλληνες υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσληφθούν για καθαρά υποστηρικτικούς λόγους. Ήδη, αναζητούνται τα γραφεία όπου θα φιλοξενηθεί η εν Ελλάδι αντιπροσωπεία, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι οι προετοιμασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Το κλιμάκιο αυτό, σε συνεργασία με τα στελέχη της Κομισιόν, θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας και το έργο της αναθεώρησης του ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το προσεχές φθινόπωρο.

ZENITH