Skip to main content

Υπό σύσταση η Αστυνομία κατά της Φοροδιαφυγής

Το σχέδιο σύστασης και λειτουργίας της Αστυνομίας κατά της Φοροδιαφυγής, τελικώς, προχωρά πολύ πιο γρήγορα απ΄ ό,τι αναμενόταν.
Το σχέδιο σύστασης και λειτουργίας της αστυνομίας κατά της φοροδιαφυγής, τελικώς, προχωρά πολύ πιο γρήγορα απ΄ ό,τι αναμενόταν. Όταν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η Voria.gr δημοσίευε τη σχετική πληροφορία, δεν είχε υπόψη της ότι στα κορυφαία κλιμάκια του οικονομικού επιτελείου όχι απλά είχαν κάνει δεκτή την εισήγηση, αλλά είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν άμεσα και στην υλοποίησή του.

Παράλληλα με την επάνδρωση της ΥπΕΕ με νέα στελέχη και τον κ. Μπατζελή (αδερφό της υπουργού), κατά πάσα πιθανότητα, να επιστρέφει στο κτίριο της Χαμοστέρνας, ως επικεφαλής.

Σε ό,τι αφορά στο νέο Σώμα κατά της φοροδιαφυγής ισχύουν ό,τι έγραψε η Voria.gr από την Πέμπτη. Θα αποτελείται, σε πρώτη φάση, από 100 υπαλλήλους, οι οποίοι ήδη υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, με διάφορες ειδικότητες και εξειδικευμένες γνώσεις.

 Το ενδιαφέρον τους αρχικά θα επικεντρωθεί σε δηλώσεις εισοδήματος που δεν συνάδουν με τον τρόπο ζωής αυτών που τις καταθέτουν, ενώ αργότερα θα γίνει προσπάθεια ο έλεγχος να πάρει καθολική μορφή. Για να γίνει αυτό, θα προσληφθούν κι άλλοι υπάλληλοι, οι οποίοι ιεραρχικά θα δίνουν αναφορά απευθείας στον υπουργό Οικονομικών.

ZENITH