Skip to main content

Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για ΗΠΑ – Ιαπωνία η Goldman Sachs

Σε υποβάθμιση των προβλέψεων τους για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προχώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs λόγω των ενδείξεων ότι ο αντίκτυπος των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης αμβλύνεται.
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης κανείς δεν ξεφεύγει από το στόχαστρο των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης. Σε υποβάθμιση των προβλέψεων τους για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προχώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs λόγω των ενδείξεων ότι ο αντίκτυπος των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης αμβλύνεται. Έκθεση την οποία υπογράφει ο αναλυτής της τράπεζας Chiwoong Lee με ημερομηνία 7 Αυγούστου αναφέρει ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας πιθανόν να αυξηθεί 1,4% το 2011 έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 1,7%. Εν τω μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα η επενδυτική είχε υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για την αμερικανική ανάπτυξη σε 1,9% από 2,5% αντίστοιχα.

 «Περιμένουμε σταδιακή αύξηση των ενδείξεων ότι η ανάπτυξη επιβραδύνει καθώς ολοκληρώνονται τα κρατικά προγράμματα ενισχύσεων», γράφει ο Lee προσθέτοντας «η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ έχει χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής της».
Σύμφωνα με τον ίδιο η Ιαπωνία θα βιώσει «μία σημαντική πτώση» στις καταναλωτικές δαπάνες, που μέχρι στιγμής είχαν υποστηριχθεί απ’ τα κρατικά μέτρα. Ο ίδιο τονίζει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα αυτά τα μέτρα, που λήγουν το Δεκέμβριο, να επεκταθούν απ’ την κυβέρνηση

ZENITH