Skip to main content

Υποβόσκουσα κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Παρά τις αντιδράσεις Πάγκαλου και τις «μπηχτές» συναδέλφων υπουργών του ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλαβε από χθες τον συντονιστικό ρόλο που επιφυλάσσει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών το Μνημόνιο.
Παρά τις αντιδράσεις του αντιπροέδρου κ. Θ. Πάγκαλου και τις «μπηχτές» συναδέλφων του μέσα από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανέλαβε από χθες τον συντονιστικό ρόλο που επιφυλάσσει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών το Μνημόνιο.

Κι όχι μόνο προχώρησε σε συσκέψεις με άλλους υπουργούς για θέματα της αρμοδιότητάς τους (πχ με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη), αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις προήδρευσε και μεικτών συνεδριάσεων (όπου συμμετείχαν άλλοι δύο υπουργοί). Το γεγονός βεβαίως δεν πέρασε απαρατήρητο, ούτε ασχολίαστο, ενώ εφόσον συνεχισθεί - που θα συνεχισθεί - αναμένεται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Λυδία λίθος των εξελίξεων αναμένεται ότι θα αποτελέσει η έλευση της τρόικας των ελεγκτών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ την Δευτέρα. Αν ο κ. Παπακωνσταντίνου «τολμήσει» να συγκαλέσει σύσκεψη με άλλον ή άλλους υπουργούς παρουσία των μελών της τρόικας, τόσο η υποβόσκουσα σήμερα δυσαρέσκεια αναμένεται ότι θα εκραγεί, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη μέρα της ίδιας της κυβέρνησης και της συνοχής της.

ZENITH